Protesti zbog Mladića u Beogradu
0

Policija učinila sve da miting podrške prođe u miru

SRNA
Miting podrške Karadžiću 2008. godine
Miting podrške Karadžiću 2008. godine
Direktor policije Srbije Milorad Veljović rekao je da je policija preduzela sve neophodne mjere kako bi večerašnji protestni skup Srpske radikalne stranke (SRS) zbog hapšenja generala Ratka Mladića protekao u miru i bez incidenata.

On je rekao da su predstavnici policije razgovarali sa organizatorima skupa, koji su potvrdili da će i sami organizatori učiniti sve da skup protekne mirno.

Veljović je naglasio da će policija spriječiti svaki pokušaj narušavanja javnog reda i mira i izazivanja nereda i incidenata, jer je, kako je rekao, interes Srbije iznad bilo kog drugog interesa.

Potpredsjednik SRS Zoran Krasić rekao je da radikali očekuje da večerašnji miting protekne bez nemira i nereda.

Protestni skup pod nazivom "Saradanja sa Haškim tribunalom predstavlja izdaju srpskih nacionalnih interesa" zakazan je za 19.00 časova na platou ispred Doma Narodne skupštine Srbije, a iz SRS je najavljeno da će na njemu govoriti ličnosti sa političke i javne scene iz zemlje i inostranstva. 

Mladićev advokat je juče prenio apel generala Mladića da na ulicama, tokom okupljanja, ne dođe do krvoprolića.

General Mladić uhapšen je u četvrtak u selu Lazarevo kod Zrenjanina. Akciju su koordinisano izveli srpska Bezbjednosno-informativna agencija i Služba za otkrivanje ratnih zločina.    
Mladić je 1995. godine optužen pred Haškim tribunalom za ratne zločine, koji uključuju genocid, saučesništvo u genocidu, zločin protiv čovječnosti i kršenje običaja ratovanja.