Otkriven zbog dresa Milana
5

Policija u Novom Sadu drži u obruču monstruma s Marjana

Klix.ba
Novosadska policija je identifikovala i locirala osobu za koju vjeruju da je vlasnik dresa AC Milina na čijim je leđima ispisano Reksi, osumnjičenu za ubistvo Meksikanke Selen Margarit Graciano Macedo na Marjanu 25. augusta.

Tamošnja policija je u četvrtak privela više osoba u Novom Sadu s cilje rasvjetljavanja ubistva 31-godišnje djevojke. Kako je rekao Milorad Veljović, privedenim će biti uzeti DNK uzorci radi upoređivanja s materijalnim dokazima.

Čim hrvatska policija srbijanskom MUP-u dostavi potrebnu dokumentaciju, osumnjičeni će biti uhapšen i odveden na saslušanje.

Zahvaljujući informacijama građana, policija je saznala da je dres italijanskog kluba nosio turist iz Vojvodine, koji je često boravio u restoranu Mediteranium u Splitu.

Potom je policija u Novom Sadu provjerila sve vlasnike Škode Octavije, automobila kojim je osumnjičeni došao na hrvatsku obalu.

Podsjećamo da je zbog brutalnosti ubistvo uznemirilo hrvatsku javnost. Ubica je Meksikanki je prerezao vrat i gotovo odrubio glavu, a nakon što je prekrio tijelo humusom i lišćem, u blizini je zakopao i crni ruksak u kojem su pronađeni nož, samoljepljiva traka, četiri sendviča, dva Selenina fotoaparata i Milanov dres natopljen krvlju.