Krađa 1,5 miliona kuna
0

Policija istražuje navodne nezakonitosti na HRT-u

FENA
Policija istražuje navodne nezakonitosti na Hrvatskoj radioteleviziji (HRT), a neslužbeno se doznaje da je riječ o pronevjeri vezanoj uz obračun honorara.

Glasnogovornik HRT-a Janos Roemer Hini je potvrdio da su prije dvije sedmcice Odjelu za gospodarski kriminalitet kriminalističke policije prijavili sumnje u pronevjeru i dostavili određenu dokumentaciju.

"O imenima, iznosima za koje se sumnja na krađu ili bilo kakvim drugim podacima ne možemo izlaziti u javnost jer je u toku policijska istraga", kazao je Roemer.

Glasnogovornica zagrebačke policije Aleksandra Ljuba potvrdila je da policija provodi izvide zbog navodnih nezakonitosti u poslovanju HRT-a, ne otkrivajući o kojem je konkretno kaznenom djelu riječ ni ko je osumnjičen za to djelo.

Neki mediji objavili su da je riječ o voditelju obračuna honorara Arturu Kosanoviću za kojeg se sumnja da je lažirao ugovore i sebi isplaćivao novac.

Mediji navode da je osumnjičeni temeljem fiktivnih ugovora priskrbio čak 1,5 miliona kuna, a da je samo u posljednja tri mjeseca na ime lažnih honorara u informativnom programu pronevjerio tristo tisuća kuna.

Isti mediji nagađaju da je Kosanović pobjegao u BiH, čiji je također državljanin. Na poslu nije viđen gotovo mjesec dana jer je navodno bolestan.