Hrvatska
0

Policija ima neka saznanja o atentatu na Pukanića

FENA
Foto: Reuters
Foto: Reuters
Policija ima neke korisna saznanja o atentatu na Ivu Pukanića, no u interesu istrage za sada s njima ne želi izaći u javnost, izjavio je danas načelnik Ureda ravnatelja policije Krunoslav Borovec koji je rekao da su se u istragu već uključile i policije drugih zemalja.

"Niti jedan motiv ne odbacujemo, od jednostavnih i banalnih do onih povezanih s organiziranim kriminalom", kazao je Borovec na izvanrednoj konferenciji za novinare ispred sjedišta zagrebačke policije.

Rekao je da je policija rekonstruirala jučerašnje kretanje Pukanića prije eksplozije automobila u kojoj su oko 18.20 sati u dvorištu zgrade tjednika Nacional poginuli on i stručnjak za marketing u tvrtki NCL grupa Niko Franjić.

Pukanić je automobilom došao u dvorište ujutro u 10 sati i nije ga koristio čitav dan, već se gradom kretao skuterom. Utvrđeno je da su u vrijeme eksplozije on i Franjić bili pored automobila.

Borovec je ponovio kako policija ne dvoji da je atentat na Ivu Pukanića djelo profesionalca jer je za počinjen zločin trebalo znanja, vještine i iskustva.

Kazao je da istraga ide u dva smjera, potrazi za izvršiteljem i naručiteljem.

Nije želio govoriti o vrsti i količini eksploziva, načinu njegova aktiviranja i ostalim pojedinostima vezanima uz način izvršenja atentata, pravdajući to interesima istrage. Zamolio je i medije da ne objavljuju takve pojedinosti, ako ih otkriju jer će, kako je rekao, ti dokazi postati beskorisni, primjerice kod poligrafskog ispitivanja.

Na upit hoće li policija razgovarati s Pukanićevim prijateljem predsjednikom Hrvatske Stjepanom Mesićem i Hrvojem Petračem, Borovec je kazao da će se razgovarati sa svakim za koga se procjeni da bi mogao imati korisne informacije.

Naglasio je da policija u istrazi intenzivno surađuje sa svim sigurnosnim službama te ponovio da Pukanić, nakon pokušaja atentata na njega u travnju ove godine, nije prijavio nove prijetnje te da mu je policijska zaštita ukinuta nakon prosudbe stručnog policijskog tima temeljem sigurnosnih pokazatelja.