Regija
0

Pokret za Hrvatsku Ne u EU: Ne priznajemo referendum

FENA
Referendum u Hrvatskoj (Foto: AFP)
Referendum u Hrvatskoj (Foto: AFP)
Članovi Pokreta za Hrvatsku Ne u EU poručili su danas kako ne priznaju rezultate referenduma za ulazak Hrvatske u Evropsku uniju te su najavili proteste diljem Hrvatske.

Kampanja za ulazak Hrvatske u EU, kako tvrde, bila "jednosmjerna", bez rasprave o dobrim i lošim stranama ulaska u EU.

Po riječima Dražena Keleminca, kampanja je bila i nedemokratska jer je ministrica vanjskih i evropskih poslova Vesna Pusić, kako tvrdi Keleminec, prijetila umirovljenicima da će ostati bez mirovina ako se ne izjasne za EU.

EU je masonska organizacija protiv vjere, Boga i crkve, a ulazak u tu zajednicu Hrvatskoj će donijeti gubitak suvereniteta, kazao je. "Nastavit ćemo borbu za Hrvatsku, a za taj cilj spremni smo dati i živote", najavio je.

Kada će krenuti s organizacijom protesta, članovi Pokreta za Hrvatsku Ne u EU nisu precizirali napomenuvši samo da će to biti "ubrzo, kad narod odluči i shvati da je trenutak".

Za Josipa Kokića pak najbolji bi građanski protest bio onaj putem molitve krunice i svijeća na Markovu trgu.

"Iako referendum o ulasku Hrvatske u EU ne priznaju ponosni su", kazao je Natko Kovačević, jer se više od 50 posto hrvatskog naroda oglušilo i nije izašlo na referendum. "Jučerašnji rezultat pokazao je da većina hrvatskih birača ne vjeruje aktualnoj vlasti", poručio je.

Jedan od privedenih sudionika subotnjeg protesta protiv ulaska Hrvatske u EU, Miroslav Grabarić rekao je kako su ga napali specijalci te kako je tom prilikom zadobio potres mozga, nagnječenje rebra i puknuće tetive. "Ne znam zašto sam dobio batine", rekao je Grabarić dodavši kako ima pravo na svoj stav i svoje razloge zbog čega je protiv ulaska u EU.