Regija
7

Pokret "Okupirajmo Hrvatsku": Jedna osoba uhapšena tokom protesta

SRNA
Foto: Index.hr
Foto: Index.hr
Jedna osoba uhapšena je kada je pokušala probiti policijski kordon na protestnom skupu koji danas organizuje pokret "Okupirajmo Hrvatsku".

Protestu pod nazivom "Stop teroru "šatoraša" odazvalo se oko 500 ljudi, koji su se sa Trga bana Jelačića uputili prema Savskoj ulici, a kada je jedan učesnik protesta izašao iz kolone, interventna policija odmah ga je oborila na zemlju i privela, javili su mediji.

Interventna policija blokirala je saobraćaj na raskrsnicama kojima se kreću učesnici protesta, kojim žele iskazati nezadovoljstvo jer veterani u Savskoj duže od četiri mjeseca protestuju u šatorima ispred resornog ministarstva.

Pokret "Okupirajmo Hrvatsku" saopštio je ranije da "ekscesni nacionalizam i netolerancija prema drugima i drugačijima nisu samo prolazne slabosti, nego postaju osnovne 'vrijednosti' društvene zajednice, koje se trenutno manifestuju u Savskoj 66".

Pokret "Okupirajmo Hrvatsku" ističe da je protest veterana, koji su u Savskoj već više od 120 dana, od početka ilegalan.

"Svim političkim strukturama ovakvi derneci odgovaraju - miču se iz fokusa pažnje javnosti bitni ekonomski problemi. Nacionalizam je izdizanje svoje nacije kao više nacije u odnosu na druge. On ne može nikako biti pozitivan, već je 'hrana' zbog koje nastaje 'spirala međusobne mržnje' bez kraja, iz koje nema izlaska", navodi se u pozivu na protest.