Regija
0

Pokrenuta istraga povodom prijetnji Tadiću

SRNA
Boris Tadić
Boris Tadić
Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije započelo je istragu povodom prijetnji koje su upućene predsjedniku Srbije Borisu Tadiću putem Facebooka, izjavio je danas ministar unutrašnjih poslova Srbije Ivica Dačić.

"MUP će oštro reagovati kada je u pitanju svaka pretnja koja dolazi ne samo državnim funkcionerima, nego i svakom građaninu ove zemlje", rekao je Dačić novinarima u pauzi skupa posvećenog upravljanju u vanrednim situacijama.

Dačić je istakao da je u ovom konkretnom slučaju neophodna saradnja sa SAD kako bi američko Ministarstvo pravde naložilo centrali društvene mreže Facebook da Srbiji dostavi tražene podatke. 

On rekao da će se MUP Srbije obratiti preko Interpola SAD sa takvim zahtjevom.

Dačić je istakao da bezbjednosni organi Srbije vode račune o bezbjednoti svih tako da prijetnje neće poremetiti normalno funkcionisanje i rad državnih organa. 

Portparol Demokratske stranke Jelena Trivan izjavila je danas da su se na Facebooku pojavile prijetnje smrću predsjedniku Srbije Borisu Tadiću.

Ona je navela da se na toj društvenoj mreži pojavila grupa "Tadiću, džaba ti blindirana mečka, kad otvoriš vrata snajper te čeka" i pozvala nadležne organe da reaguju na prijetnje.