Hrvatska
0

Pokopan Nikola Franjić

FENA
Foto: Index.hr
Foto: Index.hr
Na groblju sv. Križa u Bošnjacima kod Županje danas je uz vojne i civilne počasti pokopan direktor marketinga Nacionala Nikola Franjić koji je zajedno s novinarom Nacionala i predsjednikom uprave NCL grupe Ivom Pukanićem ubijen 23. listopada ispred sjedišta Nacionala.

U nazočnosti oko 1000 mještana Bošnjaka, članove rodbine i obitelji, među kojima su bili i supruga ubijenog Nikole Franjića, Cecilija, te njihov 12-godišnji sin Niko te Franjićeva braća, sestre i majka, od Nikole Franjića u ime Nacionala oprostila se djelatnica NCL grupe i Franjićeva prijateljica Ljubica Šojat Kapusta.

U emotivnom govoru ona je podsjetila na životni put Nikole Franjića, posebice se osvrnuvši na njegovo sudjelovanje u Domovinskom ratu u kojemu je, kako je kazala, prošao brojna hrvatska bojišta, te na njegov boravak u Čileu, gdje je radio kao marketinški stručnjak.

"Je li Bog nemoćan pred zločinima?" zapitala je Ljubica Šojat Kapusta poručivši da će se počinitelji ubojstva Nikole Franjića i Ive Pukanića otkriti, biti privedeni pravdi i kažnjeni.

U ime prijatelja iz Zagreba i Čilea govorila je Radojka Vetnić rekavši kako je život Nikole Franjića "bio život za druge".

Pokop je predvodio župnik župe sv. Martina iz Bošnjaka Vlado Mikrutkoji je u oproštajnom govoru rekao kako je Franjić svojim životom promicao brigu za mlade i pozitivne životne vrijednosti.