Spasović o Jurišiću
0

'Pogrešno su me interpretirali, nisam govorio o oslobađanju'

FENA
Ilija Jurišić
Ilija Jurišić
Ambasador Republike Srbije u BiH Grujica Spasović izjavio je danas Feni da će sudski proces koji se u Beogradu vodi protiv Ilije Jurišića, nekadašnjeg predsjedavajućeg Općinskog vijeća Tuzla, najvjerovatnije biti završen u septembru.

-Po mojim saznanjima, ostalo je još samo jedno svjedočenje početkom septembra i to videolinkom iz Sarajeva. To će valjda biti posljednje što će se u tom procesu uraditi prije nego se izrekne presuda, ustvrdio je ambasador Spasović.

Kazao je da jučer u susretu s ministrom vanjskih poslova BiH Svenom Alkalajem nije rekao da će Jurišić biti oslobođen u septembru, kako je to saopćeno, već da je riječ o pogrešnoj interpetaciji.

-To nisam rekao, niti mogu da prejudiciram neku presudu. Zna se ko donosi odluku o tome da li je neko kriv ili nije kriv, kazao je Feni srbijanski ambasador u BiH.

On navodi da je u susretu zapravo ponovio ono što je i tužilac za ratne zločine Srbije Vladimir Vukčević rekao kada je bio u Sarajevu, a to je da će sudski slučaj Jurišić biti završen najvjerovatnije u septembru.

Ni on tada, kako napominje ambasador Grujica, nije mogao da prejudicira kakva će biti presuda.

Srbijanski ambasador je također istaknuo kako bi u interesu što boljih odnosa između BiH i Srbije bilo jako dobro da se taj slučaj što prije definitivno okočna.