Novi Sad
0

Poginuo mladić na "Exit-u"

FENA
Foto: Arhiv
Foto: Arhiv
Državljanin Velike Britanije Anthony J. (22) iz Londona poginuo je na festivalu "Exit 09", poslije pada s veće visine na Petrovaradinskoj tvrđavi, potvrdio je u subotu ujutro Tanjugu dežurni istražni sudija Okružnog suda u Novom Sadu Nenad Simović.

Nesreća se dogodila oko dva sata poslije ponoći a uviđaj je obavila policija, rekao je sudija Simović, napomenuvši kako "nema indicija da je riječ o krivičnom djelu".

Organizatori Exit festivala saopćili su da je engleski državljanin Anthony Fisk, rođen 1987. godine, nastradao u nesreći koja se dogodila izvan festivalskog prostora, u subotu rano ujutro, uslijed pada s bedema Petrovaradinske tvrđave uz koji je pokušavao da se popne.

Odmah po prijemu obavještenja iz službe Hitne pomoći, organizatori su otišli na mjesto nesreće, gdje im je rečeno da su povrede mladića iz Engleske bile fatalne.

"Iako se nesreća dogodila izvan festivala, izuzetno smo uznemireni i saosjećamo s Anthonyjevom porodicom i prijateljima“, rekao je ovim povodom generalni menadžer Exit festivala Bojan Bosković.

U očekivanju iscrpnog izvještaja Policijske uprave Novog Sada, organizatori su prijateljima nastradalog mladića ponudili svu neophodnu pomoć i podršku, navedeno je u saopćenju, prenosi Tanjug.