Karadžićev advokat
0

"Podnijet ćemo prijavu zbog kidnapovanja"

FENA
Foto: AP
Foto: AP
Advokat Radovana Karadžića Svetozar Vujačić najavio je danas da će podnijeti krivičnu prijavu protiv NN osoba zbog "kidnapovanja i nezakonitog držanja Karadžića od 18. do 21. jula".

"Radovan je od mene tražio da odmah podnesem krivičnu prijavu protiv NN osoba koja su ga kidnapovala 18. jula u večernjim satima na autobuskoj stanici blizu Batajnice kod naselja '13. maj'", rekao je Vujačić novinarima ispred Specijalnog suda poslije posjete Karadžiću.

Ponovivši da je Karadžić uhapšen u petak, 18. jula, Vujačić tvrdi da za te navode odbrana ima svjedoke.

"U toku dana javila su nam se tri svjedoka koji su bili putnici u tom autobusu i koji su svemu tome prisustvovali", rekao je Vujačić i izrazio očekivanje da će specijalni predstavnik međunarodne zajednice za BiH Miroslav Lajčak u toku dana članovima Karadžićeve porodice odobriti da napuste BiH i posjete uhapšenog.

On je kazao da se to može desiti u toku dana ili sutra.

"Karadžić me je zamolio da prenesem njegovu molbu vlastima da sada kada je uhapšen prestanu da maltretiraju njegovu užu i širu porodicu i prijatelje", rekao je Vujačić.

Kako javlja Tanjug, novinarima se ispred Specijalnog suda obratio i rođeni brat uhapšenog Ivan Karadžić iz Obrenovca, koji je kazao da Radovana nije vidio 14-15 godina, da je sada u pritvorskoj jedinici Specijalnog suda razgovarao s njim, da se Radovan osjeća dobro i da su pričali o porodičnim temama.