Regija
121

Podgorica: Uhapšeno 20 demonstranta, povrijeđeno devet policajaca

SRNA
Foto: Anadolija
Foto: Anadolija
Crnogorska policija lišila je slobode 20 lica, koja su izazvala nerede na današnjem neprijavljenom protestu u Podgorici, tokom kojeg je povrijeđeno devet policajaca.

Među privedenim je 16 punoljetnih lica i četiri maloljetnika, saopštila je večeras crnogorska Uprava policije u Podgorici.

Privedani su osumnjičeni za agresivno ponašanje, fizičke napade policajce, te narušavanje javnog reda i mira, kao i ugrožavanje saobraćaja.

"Povrijeđeno je devet policijskih službenika, od kojih jedan teže", saopštila je večeras crnogorska Uprava policije u Podgorici.

Izgrednici su kamenicama oštetili tri policijska vozila.

Policijski službenici preduzimaju aktivnosti na identifikovanju ostalih izgrednika.

Ranije danas policija upotrebom suzavca rastjerala 200 demonstranata koji su se protestovali protiv vlasti ispred zgrade Skupštine Crne Gore.

Demonstranti su prethodno zasuli kamenicama kordon policije koji je štitio prilaz ulici u kojoj je smještena Vlada Crne Gore.

Iako su učesnici protesta gađali zgradu Vlade i zgradu, gdje je smješteno Ministarstvo inostranih poslova nije pričinjena materijalna šteta.

Nekoliko Facebook grupa u Crnoj Gori pozvalo je građane na proteste ispred zgrade crnogorskog parlamenta u Podgorici, kako bi zatražili ostavku Vlade.