Regija
1

Podgorica: Policija intervenisala suzavcem na demonstrante koji na njih bacaju petarde i baklje

Anadolija
Foto: Anadolija
Foto: Anadolija
Pripadnici crnogorske policije intervenisali su večeras suzavcem na više od 10.000 demonstranata koji su se okupili pred zgradom crnogorske Skupštine na antivladinim protestima u organizaciji Demokratskog fronta. 

Suzavac su ispalili nakon što su demonstranti bacali petarde i baklje na njih. Čuju se i šok bombe. Demonstranti nose fantomke, kapuljače i metalne šipke u rukama, javlja Anadolija. 

Lideri DF-a uputili su zahtjev predsjedniku Parlementa Ranku Krivokapiću da uđu u zgradu Skupštine. Međutim, policija nije dozvolila poslanicima ulazak u Skupštinu što je izazvalo revolt kod demonstranata koji pripadnike policije gađaju kamenicama, petardama i ostalim predmetima.

Ranije večeras je Intervenisala i ekipa Hitne pomoći. 

Podsjetimo, Demokratski front je proteste protiv aktuelne vlasti počeo 27. septembra. Nakon 21 dana protesta na Bulevaru svetog Petra Cetinjskog, gdje su danonoćno bili postavljeni šatori i bina, komunalna policija je uz asistenciju MUP-a uklonila mobilijar DF-a, i oslobodila Bulevar. U ovoj akciji došlo je manjeg sukoba, a policija je uhapsila 12 lica, među kojima i dva poslanika. Iste večeri građani su se ponovo okupili u centru grada, kada je došlo do sukoba policije i demonstranata. DF je 18. oktobra organizovao protestnu šetnju, kojoj je prisustvovalo više od 7 hiljada građana. Demonstranti su tokom šetnje gađali policiju raznim predmetima, dva policajca su teže povrijeđena.