Regija
0

Počeo transport povrijeđenih rumunskih turista za Bukurešt

Anadolija
(Foto: Anadolija)
Počeo je transport 28 povrijeđenih putnika rumunskog autobusa koji je u nedjelju popodne sletio s ceste Podgorica - Kolašin u kanjon rijeke Morače iz Kliničkog centra Crne Gore do podgoričkog vojnog aerodroma, odakle će rumunskim avionima biti prebačeni u Bukurešt, javio je dopisnik agencije Anadolija.

Transport rumunskih turista koji su preživjeli tragičnu saobraćajnu nesreću obavlja se bez problema i svi pacijenti će do kraja dana biti transportovani bez obzira na stanje u kojem se nalaze.

Obavljen je i transport četiri pacijenta sa intenzivne njege među kojima se tri nalaze u vrlo kritičnom stanju, ali su rumunske vlasti ipak odlučile da budu vraćeni u njihovu zemlju.

Pacijente prati 25-člana medicinska ekipa, a u Bukureštu će pacijenti biti smješteni u jednu od četiri bolnice specijalizovane za hitne slučajeve.

Direktor Urgentnog centra Vladimir Dobričanin izjavio je da će tijela osamnaest putnika stradalih u saobraćajnoj nesreći biti najvjerovatnije transportovana danas posebnim avionom.