Regija
0

Sahranjeno 13 žrtava masovnog ubistva u Velikoj Ivanči

Klix.ba
Foto: Blic.rs
Foto: Blic.rs
Više od hiljadu osoba okupilo se jutros u Velikoj Ivanči kako bi odalo počast i posljednji put ispratilo 13 žrtava masovnog ubistva koje se dogodilo u utorak u tom srbijanskom selu.

Opelo je služio vladika šumadijski Jovan zajedno s još 30 svećenika, nakon čega su žrtave ukopane.

Pokopu su prisustvovali predstavnici državne i lokalne vlasti Srbije, kao i članovi porodice Despotović, radi kojih je nekoliko puta intervenisala Hitna medicinska pomoć.

Nezapamćen zločin u Srbiji dogodio se u utorak, kada je Ljubomir Bogdanović ubio svojih 13 rođaka i komšija, među kojima je i dvogodišnje dijete, u ranim jutarnjim satima dok su spavali.

Žrtve ubice Ljubiše Bogdanovića su njegovi rođaci i komšije: Branko Bogdanović, Dobrila Bogdanović, Dragana Stekić, Danica Stekić, Mihajlo Despotović, Milena Despotović, Goran Despotović i Jovana Despotović te njihov dvogodišnji sin David, Olga Mijajlović, Velimir Mijajlović, Miloš Ješić i Ljubinka Ješić.

Ljubiša Bogdanović je nakon krvavog pohoda pucao sebi u glavu, a jučer je preminuo, dok se njegova supruga oporavlja od povreda.

Policija traga za motivom ovog nezapamćenog zločina u Srbiji. Ključni svjedok, Bogdanovićeva supruga Javorka, bit će saslušana čim njeno zdravstveno stanje bude bolje.