Beograd
0

Počelo saslušanje Joce Amsterdama

SRNA
Pred istražnim sudijom Specijalnog suda u počelo saslušanje Sretena Jocića, poznatog pod nadimkom Joca Amsterdam, nakon čega će istražni sudija odlučiti da li će pokrenuti istragu i odrediti mu pritvor.

Istražni sudija Specijalnog suda u Beogradu počeo je da saslušava Sretena Jocića poslije 20.00 časova, po zahtjevu Specijalnog tužilaštva za borbu protiv organizovanog kriminala da se protiv njega provede istraga i da mu se odredi pritvor zbog sumnje da je naručio ubistvo vlasnika hrvatskog lista "Nacional" Ive Pukanića.

Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić rekao je da je Jocić uhapšen na osnovu naloga i zajedničke akcije sa Specijalnim tužilaštvom za organizovani kriminal, koje ima sporazum sa hrvatskim tužilaštvom, tako da su "razmijenjene informacije i valjani dokazi".

"Istražni sudija će, poslije saslušanja, odlučiti o daljim koracima, odnosno da li će otvoriti istragu o ovom slučaju i da li će Jociću odrediti pritvor, ili će se braniti sa slobode", rekla je za RTS Maja Kovačević-Tomić, portparol Posebnog odjeljenja za organizovani kriminal Okružnog suda u Beogradu.

Istovremeno, Tužilaštvo će predati dokumentaciju o ovom slučaju, odnosno, mogući zahtev za provođenje istrage, rekla je Kovačević-Tomić.

Beogradska policija saslušala je Sretena Jocića i kasno sinoć, zbog sumnje da je umiješan u ubistvo vlasnika hrvatskog nedeljnika "Nacional" Ive Pukanića i njegovog saradnika Nike Franjića.

Sreten Jocić   uhapšen je 27. aprila u kući Slobodana Miloševića, koju je iznajmljivao.  
Hapšenje   Jocića uslijedilo je nakon što je jedan od svjedoka saradnika u istrazi koja se vodi povodom ubistva Pukanića, u iskazu hrvatskoj policiji optužio Jocića da je naručio ovo ubistvo.  

  Ivo Pukanić, vlasnik "Nacionala",  i     direktor marketinga    Niko Franjić ubijeni su u centru Zagreba 23. oktobra prošle godine.