Uputio pismo i Milanoviću
0

Platini pisao Dačiću: Riješite problem nasilja na utakmicama

FENA
Michel Platini (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Michel Platini (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Predsjednik Evropske nogometne federacije (UEFA) Michel Platini zatražio je danas od predsjednika vlade Srbije da se u što kraćem roku riješi problem nasilja na nogometnim utakmicama.

Prvi čovjek evropskog nogometa naveo je da je Izvršni odbor UEFA-e zabrinut zbog neprihvatljivog nivoa nasilja i nereda koji se događaju na nogometnim utakmicama na kojima igraju i timovi iz Srbije.

Platini je istaknuo da inzistira da se predsjedavajući Odbora UEFA-e za stadione i sigurnost František Laurinec što prije, već početkom marta, u Beogradu sastane s visokim predstavnicima srbijanske vlade i nogometnih organa, kako bi se primijenio integrirani plan strateških akcija za suzbijanje nasilja na nogometnim stadionima.

"UEFA zna da može računati na to da ćete ovo jako osjetljivo pitanje tretirati s najvišim prioritetom i vi ste nam sada potrebniji nego ikada, jer od toga u velikoj mjeri ovisi budućnost srpskog nogometa", navodi se u Platinijevom pismu Dačiću.

Pismo sličnog sadržaja od Platinija danas je dobio i hrvatski premijer Zoran Milanović.

Nogometne reprezentacije Hrvatske i Srbije sastat će se 22. marta na zagrebačkom Maksimiru, u kvalifikacijskom susretu za odlazak na Svjetsko prvenstvo 2014. godine.