Crni bilans novogodišnje noći
0

Pet osoba poginulo u saobraćajnim nesrećama u Hrvatskoj

SRNA
Foto: Ilustracija
Foto: Ilustracija
U tri saobraćajne nezgode koje su se desile u Hrvatskoj tokom novogodišnje noći poginulo je pet osoba, dok je 31-godišnjak pronađen mrtav u jednom stanu u Zagrebu.

Saobraćajne nesreće dogodile su se u Zagrebu, Vinkovcima i na području Rijeke.

Tri osobe su poginule rano ujutro u sudaru dva automobila u Zagrebu, na raskrsnici Buzin - Avenija Većeslava Holjevca, prenijeli su hrvatski mediji.

Jedan 20-godišnjak je poginuo, dok je 23-godišnjakinja povrijeđena, kada je automobil u kojem su bili udario u stub rasvjete u Lapovačkoj ulici u Vinkovcima.

Mladić, koji je vozio automobil, preminuo je od zadobijenih povreda u vinkovačkoj bolnicu.

Teška nesreća dogodila se sinoć i u Čavlima kod Rijeke kada je Opel omega oko 20.35 sati udario 40-godišnjeg pješaka koji je hodao uz ivicu kolovoza. Muškarac, koji je zadobio povredu glave, hitno je prevezen u Kliničko-bolnički centar (KBC) Sušak gdje je preminuo.

Policijska uprava Zagreb saopštila je da je u jednom stanu pronađen mrtav 31-godišnji muškarac, te da su okolnosti njegove smrti zasad nepoznate.

U Gradištu kod Županje, 14-godišnjak je sinoć oko 20.40 sati teško povrijeđen kada je aktivirao eksplozivnu napravu. On je zadržan na liječenju u vinkovačkoj opštoj bolnici, saopštila je PU vukovarsko-sremska.

Hitna pomoć pronašla je teško povrijeđenog 36-godišnjaka na pločniku ispred ugostiteljskog objekta u Vukovaru. On se nalazi na liječenju u KBC Osijek, a policija provodi istragu o ovom slučaju.