Regija
0

Pet dana bezuspješne potrage za zatrpanim rudarom u Srbiji

SRNA
Spasioci i rudari ni poslije pet dana nisu pronašli rudara Željka Miletića (36), koji je zatrpan u jami Strmosten Rudnika "Rembas" kod Resavice u Srbiji, izjavio je generalni direktor Javnog preduzeća za podzemnu eksploataciju uglja "Resavica" Vladan Milošević.

"Spasioci i rudari nisu stigli do mjesta gdje se pretpostavlja da je Miletić zatrpan tako da nemamo ništa novo da kažemo. Radi se kontinuirano, koliko god je to moguće u ovim uslovima, ali se napreduje sporo jer nema dovoljno prostora", rekao je Milošević.

Prema njegovim riječima, sada se ide metodom podgrađivanja i više od pola predviđenog prostora je podgrađeno i u tom dijelu nema više mogućnosti novog obrušavanja, prenijeli su beogradski mediji.

"Teško je i nezahvalno bilo šta prognozirati, obrušilo se toliko materijala odjednom da to nije viđeno. Desi se da se teren obruši ali ovoliko, najednom, niko nije očekivao ni vidio", rekao je Milošević.

Potraga ne prestaje, radi se i vikendom 24 sata, ali se maksimalno vodi računa o sigurnosti spasilaca i rudara koji učestvuju u traženju zatrpanog Miletića.

Miletić je zatrpan 23. septembra ujutro, kada se na njega obrušila velika količina uglja, kamena i zemlje i od tada sa njim nema nikakvog kontakta.