Sanader zadovoljan radovima
0

"Pelješki most nije protiv BiH, mostovi spajaju"

FENA
Foto: Slobodna Dalmacija
Foto: Slobodna Dalmacija
Predsjednik Vlade Republike Hrvatske Ivo Sanader rekao je za današnjeg obilaska gradilišta budućega pelješkog mosta kako je zadovoljan i sretan onim što je vidio te je svima čestitao na dosadašnjem radu.

"S ovim projektom ukidamo teritorijalni diskontinuitet Hrvatske", rekao je nakon obilaska gradilišta budućega pelješkog mosta premijer Sanader.

Sanadera i njegove saradnike s radovima je upoznao predsjednik Hrvatskih autocesta Stjepko Boban, koji je rekao da će se u sljedećih 100 dana u moru izvesti probna bušenja kako bi se utvrdio sastav tla kako bi se mogle ugrađivati cijevi.

S pelješke strane u tijeku je izrada pet betonskih stubova, a radi se i na operativnoj obali s druge strane. Boban je također rekao kako se pri gradnji poštuju vrlo visoki ekološki zahtjevi.

Sanader je istaknuo da će tim mostom posebno biti zadovoljni stanovnici Pelješca, kojem će on donijeti prosperitet.

Još je jedanput ponovio da "pelješki most nije usmjeren protiv Bosne i Hercegovine jer mostovi spajaju", što, kako je istakao, zna svaki dobronamjeran čovjek.

"Bilo je onih koji su govorili kako su most Pelješac i autocesta od Dubrovnika u sukobu, ali to nije tačno", rekao je Sanader.

Na pitanje novinara o preporuci Svjetske banke da se smanji gradnja autocesta, premijer Sanader je odgovorio da je to "opća preporuka, a gradnja mosta i autocesta trenutni je dobitak jer da su ljudi zaposleni i primaju platu".