HTV kažnjava novinara
0

"Pedersen sudio u skladu sa svojim prezimenom"

Sarajevo-x.com
Foto: Jutarnji.hr
Foto: Jutarnji.hr
Sportski voditelj Hrvatske radio teleivzije Stjepan Balog vjerovatno će biti kažnjen zbog pomalo nespretne izjave tokom nedjeljnog javljanja sa centralnog zagrebačkog trga u toku proslave srebrne medalje domaće reprezentacije osvojene na Svjetskom rukometnom prvenstvu.

"Danski sudac Pedersen sudio je u skladu sa svojim prezimenom", izjavio je Balog za vrijeme razgovora s Petrom Metličićem prilikom dočeka hrvatskih rukometaša na Trgu bana Jelačića u Zagrebu.

Balogova je izjava možda nasmijala brojno gledateljstvo i tužne hrvatske navijače, no šokirala je njegove nadređene, piše Jutarnji list.

"Naš je zaključak da takav način izražavanja nije primjeren javnoj komunikaciji, a posebice komunikaciji na javnoj televiziji", rekao je glasnogovornik HRT-a Janoš Römer te dodao kako se još uvijek raspravlja o cijelom slučaju i sankcijama za poznatog sportskog komentatora.

Nagađa se kako će Bruno Kovačević, urednik Sportskog programa HTV-a, u dogovoru sa svojim nadređenima Baloga kazniti samo opomenom, saznaje Jutarnji list. Teoretski, za takvu bi izjavu Balog mogao dobiti i otkaz, no glasnogovornik Römer sumnja da će sankcije biti toliko stroge.