Regija
0

Paravinju će ispitati u vezi smrti novinarke Vujasinović

FENA
Dragan Paravinja
Dragan Paravinja
Helena Biočić iz MUP-ovog Odjela za odnose s javnošću RH izvijestila je danas kako su sa srpskom stranom razmijenjene informacije vezane za ubistvo srpske novinarke Radislave Dade Vujasinović, a na temelju tih informacija od istražnog suca će biti zatraženo da se ispita Dragan Paravinja, kojeg hrvatski mediji dovode u vezu sa smrću te srbijanske novinarke.

Srbijanska javna tužiteljica Zagorka Dolovac reagirala je jučer na napise hrvatskih medija rekavši kao će Više javno tužiteljstvo u Beogradu u najkraćem roku poslati zahtjev istražnim tijelima u Hrvatskoj da se Dragan Paravinja ispita u vezi sa smrću Radislave Dade Vujasinović.

Vozač kamiona Dragan Paravinja povezuje se sa slučajem nstanka Antonije Bilić te još dva silovanja, a on se trenutno nalazi u pritvoru šibenskog suda.

"Bit će to prilika da se Paravinja ponovno ispita o nekim drugim slučajevima, a ponovno ispitivanje za slučaj nestanka Antonije Bilić je u rukama nadležnog istražnog suca", rekla je Biočić.

Beogradska novinarka sedmičnog lista Duga, koja je bila poznata po tekstovima o povezanosti kriminala i politike, pronađena je 1994. mrtva u svom stanu, a nakon obavljene istrage rečeno je kako je izvršila samoubistvo.