Potraga za Antonijom još traje
0

Paravinji pritvor produžen za 30 dana

FENA
Foto: Arhiv/Sarajevo-x.com
Foto: Arhiv/Sarajevo-x.com
Osumnjičenom za nestanak 17-godišnje Antonije Bilić, vozaču kamiona 43-godišnjem Draganu Paravinji istražni je sudija Županijskog suda u Šibeniku produžio pritvor za još 30 dana, kazao je njegov advokat po službenoj dužnosti Branko Baica.

Vinko Ljubičić, advokat porodice Antonije Bilić predložio je prošle sedmice uvođenje novih dokaza u istragu koja se na Županijskom sudu vodi protiv Dragana Paravinje zbog sumnje da je ubio 17-godišnjakinju iz Krički kraj Drniša. Ljubičić je od suda zatražio saslušanje dvoje novih svjedoka, a o njegovom zahtjevu odluku bi ovih dana trebao donijeti istražni sudija Igor Ninić.

Osumnjičeni Paravinja u pritvoru Županijskog suda ostaje do okončanja istrage, osim ukoliko njegovo izručenje ne zatraži bh. pravosuđe.

Naime, Osnovni sud u Sokolcu još mora donijeti pravomoćnu presudu zbog pokušaja silovanja, no doznaje se da nikakav zahtjev još nije stigao.

Paravinja koji je uhapšen u BiH prvo je priznao da je ubio Antoniju, a kasnije je kazao da je to priznanje od njega iznudila policija. Potraga za Antonijom nestalom 7. juna i dalje traje.