Otkrio detalje
0

Paravinja priznao: Branila se, iznervirao sam se i ubio je

Sarajevo-x.com
Dragan Paravinja (Foto: SRNA)
Dragan Paravinja (Foto: SRNA)
Dragan Paravinja na saslušanju u Republici Srpskoj jučer je otkrio detalje otmice 17-godišnje Antonije Bilić iz Drniša u Hrvatskoj.

"Nakon što sam došao kući i prespavao tu 7. juna 2011. godine sam oko pet sati ujutro sa kamionom krenuo prema Splitu na prvi istovar. U Split sam došao u prijepodnevnim satima, gdje sam završio istovar uz malo kašnjenje zbog problema s kamionom. Nakon istovara sam otišao u Solin, gdje sam nosio novac da platim neke svoje privatne dugove", kazao je Paravinja policiji, prenosi Jutarnji hr.

Nakon što je dao novac, krenuo je prema Zagrebu.

"Na križanju puteva Split - Drniš i Drniš - Šibenik pokraj puta s moje lijeve strane primjetio sam djevojku kako stopira u kontra smjeru od mog. Bila je lijepa, duže crne kose i na sebi je imala farmerice i majicu, ne mogu se sjetiti koje boje, dok je na ramenu držala žensku torbu. Prilikom nailaska u neposrednu blizinu djevojke, pitao sam je želi li sa mnom u Zagreb, ali odgovorila je kako želi u Split. Nakon toga sam produžio pedesetak metara i okrenuo kamion te došao do djevojke", rekao je osuđeni silovatelj.

Otkrio je da se "nabacivao" djevojci, te da je ona sve to prihvatala s rezervom. Nakon toga je zaustavio kamion.

Kazao je da joj se pokušao približiti, ali mu se ona suprotstavila, psovala je i vrijeđala ga, a zatim pokušala pobjeći iz kabine, ali nije uspjela.

Paravinja je kazao da je zbog njenog otpora izgubio živce i ubio je.

"Jako sam je rukama uhvatio za vrat, nakon čega više nije pružala otpor i samo se opustila", kazao je. Njeno tijelo je stavio na krevet iza sjedišta u kabini, zatim zaustavio vozilo na jednom od mostova na rijeci Krki i bacio tijelo.

Dodao je da je Antonijine stvari bacio na jednom odmaralištu, izvijestile su Nezavisne novine.

On je policiji kazao na kojem mjestu je njeno tijelo bacio u rijeku.

Na tom lokalitetu, slapa Brljan na rijeci Krki i Ćorića jezera u Hrvatskoj, danas je tragano za tijelom Antonije Bilić, međutim bezuspješno.

Portparol šibensko-kninske policijske uprave Marica Kosor rekla je da je potraga obustvaljena zbog umora psa tragača, ronilaca i ljudi na terenu i istakla da će biti nastavljena sutra ujutro na istom mjestu.

Dragan Paravinja dovezen je danas u KPZ "Kula" u Istočnom Sarajevu.