Ne zna se datum povratka u Šibenik
0

Paravinja nije podnio žalbu na privremeno izručenje Hrvatskoj

FENA
Dragan Paravinja
Dragan Paravinja
Dragan Paravinja (47), optužen za teško ubistvo maloljetne Antonije Bilić, nije podnio žalbu na rješenje o privremenom izručenju Hrvatskoj koje je prije desetak dana hrvatskom Ministarstvu pravosuđa dostavilo Ministarstvo pravde BiH, potvrdilo je bosanskohercegovačko ministarstvo, no ni Županijski sud u Šibeniku ni njegov advokat ne znaju kada će se Paravinja vratiti u šibenski pritvor.

Hrvatsko Ministarstvo pravosuđa primilo je 17. januara rješenje ministra pravde BiH kojim se dopušta privremeno izručenje Dragana Paravinje Hrvatskoj.

Paravinjin advokat Branko Baica tvrdi kako je sada sve stvar dogovora Interpola dviju država, Hrvatske i BiH, te kako nitko ne može predvidjeti kada će se izručenje dogoditi.

Također napominje kako se na izručenje najvjerojatnije čeka zbog proceduralnih stvari. Trebao je, naime, proteći rok za žalbu na presudu sarajevskog suda te je bilo potrebno donijeti mnoga rješenja kojima bi se omogućilo Paravinjino prebacivanje u Hrvatsku.

Zato je cijeli postupak dugotrajan, kažeadvokat Baica. Sud u Sokocu osudio je Paravinju na zatvorsku kaznu od dvije godine i deset mjeseci zbog silovanja jedne žene na Jahorini 2002. godine, a tu je presudu u decembru potvrdio i sarajevski Kantonalni sud.

Iz Šibenika je u BiH prevezen u decembru kako bi bio na izricanju presude sarajevskog suda.

Suđenje na šibenskom Županijskom sudu zbog teškog ubojstva i pokušaja silovanja Antonije Bilić te za pokušaj silovanja 25-godišnje djevojke iz Omiša trebalo bi početi najkasnije 15 dana od dana njegova izručenja Hrvatskoj.