Regija
0

Paravinja najavio žalbu na zadržavanje u pritvoru

SRNA
Dragan Paravinja
Dragan Paravinja
Dragan Paravinja, koji je osumnjičen za teško ubistvo maloljetne Antonije Bilić iz Drniša, uložiće žalbu na zadržavanje u pritvoru, najavio je danas njegov advokat Branko Baica.

"Žalićemo se na pritvor, jer se svi dokazi baziraju na indicijama, a ne materijalnim dokazima", rekao je Baica novinarima.

On je rekao da se Paravinja ne žali na uslove u pritvoru, te dodao da je sa zdravstvenog aspekta sa njim sve u redu.

Paravinja se za vrijeme suđenja smješkao, prenijeli su hrvatski mediji.

Istražni sudija Županijskog suda u Šibeniku Igor Ninić u današnjem postupku protiv Dragana Paravinje ispitao je roditelje Antonije Bilić.

Advokat porodice Bilić rekao je novinarima pred sudnicom da su Antonijini roditelji na sudu ponovili sve ono što su rekli i policiji, odnosno majka je ponovila da je s Antonijom bila u Šibeniku onog dana kada je nestala.

Ispitivanje pred Županijskim sudom u Šibeniku počelo je u 10.00 sati i zatvoreno je za javnost.
Paravinja je osumnjičen za teško ubistvo maloljetne Antonije Bilić.

Dragan Paravinja je pred sudom u Šibeniku prošle sedmice negirao optužbe, te ponovio da je u Banjoj Luci njegovo priznanje da je ubio Antoniju Bilić iznuđeno batinama. 

Paravinju je krajem juna u blizini Srpca uhapsila policija Republike Srpske. On je tokom kriminalističke obrade u banjalučkoj policiji priznao da je ubio Antoniju Bilić i da je njeno tijelo bacio u Krku, da bi poslije to negirao, tvrdeći da je takvu izjavu dao "pod pritiskom policije". 

Hrvatska policija još traga za Antonijom Bilić (17), koja je nestala 7. juna dok je stopirala kod mosta na Čikoli. Paravinjino izručenje traži i Srbija, gdje je zbog silovanja osuđen na zatvorsku kaznu od 4,5 godine.