Regija
0

Parada ponosa u Beogradu neće biti otkazana

SRNA
Foto: Reuters
Foto: Reuters
Članovi organizacionog odbora Parade ponosa izjavili su danas u Nišu da taj skup u Beogradu neće otkazivati, a da će maršrutu saopštiti u dogovoru sa predstavnicima Ministarstva unutrašnjih poslova.

"Maršrutu ćemo saopštiti onda kada to bude dogovoreno sa policijom, ali će to, svakako, biti centralna gradska maršruta", rekao je član Organizacionog odbora Goran Miletić na konferenciji za novinare.

On je istakao da postoji verbalna podrška za održavanje skupa u Beogradu 2. oktobra i istakao da su izjave onih političara koji sada govore drugačije u odnosu na svoje ranije stavove, posljedica predstojeće izborne kampanje.

U organizacionom odboru smatraju da skup može biti otkazan samo tako što će biti formalno zabranjen, tako što bi ga odgovorni obesmislili ili ako bi bilo opstrukcije državnih organa.

Organizatori Parade ponosa	smatraju da postoje tri stuba organizacije samog skupa - policija, grad Beograd i Ministarstvo za manjinska prava, državnu upravu i lokalnu samoupravu.

Konferenciju za novinare u Nišu, na kojoj je najavljeno održavanje skupa, organizovala je grupa od sedam nevladinih organizacija.