Regija
0

Papa prihvatio poziv da posjeti Hrvatsku

FENA
Foto: Reuters
Foto: Reuters
Papa Benedikt XVI prihvatio je poziv hrvatskog državnog vrha i Crkve u Hrvatskoj i najvjerovatnije u prvoj polovini iduće godine posjetit će Hrvatsku u povodu Nacionalnog dana porodice, izvijestio je danas u svome Uredu predsjednik Republike Hrvatske Ivo Josipović.

Papa Benedikt XVI pismom je obavijestio da prihvata poziv i da će posjetiti Hrvatsku, kazao je Josipović nakon sastanka sa zagrebačkim nadbiskupom kardinalom Josipom Bozanićem i predsjednikom Hrvatske biskupske konferencije (HBK) mons. Marinom Srakićem.

"To je velik događaj za Hrvatsku", kazao je Josipović izrazivši zadovoljstvo što može saopćiti vijest o dolasku Svetog oca.

Podsjetio je pritom kako je još nakon svog posjeta papi Benediktu XVI kazao kako Hrvatska ima podršku Vatikana, ne samo u pogledu ulaska u EU nego i u pogledu reformi koje se provode u Hrvatskoj i u pogledu hrvatske regionalne politike, pomirenja i saradnje.

"Upravo zato mislim da će posjet Svetog oca biti dodatni poticaj svima nama da ustrajemo u reformama i jasna poruka Evropi da Hrvatska jeste evropska zemlja", naglasio je Josipović i dodao kako će biti osnovana državna komisija sastavljena od predstavnika Ureda predsjednika, Vlade i Katoličke crkve u Hrvatskoj.

Kardinal Bozanić podsjetio je da su poziv Svetom ocu da posjeti Hrvatsku uputili i Katolička crkva u Hrvatskoj, predsjednik države Josipović te predsjednica Vlade Jadranka Kosor. "To je radosna vijest, radosna vijest osobito za vjernike", naglasio je i dodao da će do posjeta doći najvjerovatnije u prvoj polovini iduće godine, za vikend, subotu i nedjelju.