Regija
0

Pantić: OEBS je kriv za lošu organizaciju izbora

SRNA
Predsjednik opštine Kosovska Mitrovica Krstimir Pantić izjavio je Srni da je Misija OEBS-a odgovorna za veoma lošu organizaciju izbora na Kosovu.

On je napomenuo da, zbog propusta i neažurnosti biračkih spiskova i uz kašnjenje u otvaranju biračkih mjesta, ne treba da iznenadi manji odziv birača na Kosovu.

"Velika je greška što Vlada Srbije nije organizovala izbore na Kosovu, jer bi to uradila mnogo bolje", rekao je Pantić.

Biračka mjesta u Gračanici i Lapljem Selu kod Prištine otvorena su jutros sa zakašnjenjem, jer nije na vrijeme dostavljen izborni materijal.	

Kako tvrde posmatrači političkih partija, koji kontrolišu izbore ispred objekata u kojima se nalaze biračka mjesta, u Gračanici, Lapljem Selu  i Gušterici, gdje bi pravo glasa trebalo da ima oko 30.000 Srba iz opština Priština i Lipljan, zbog loše organizacije i nemogućnosti da dođu do birališta od glasanja je odustao veliki broj građana, posebno poljoprivrednika.

Posmatrači iz političkih partija kažu da na biračkim mjestima u Gračanici, Lapljem Selu i Gušterici vlada totalna konfuzija i metež, jer veliki broj građana nije upisan u biračke spiskove.

Oko 20 povratnika iz Srpskog Babuša i Babljaka u opštini Uroševac vratilo se sa biračkog mjesta u Lapljem Selu neobavljenog posla, jer ih nije bilo u biračkom spisku.
Incidenti nisu zabilježeni, a kosovska policija je prisutna na biralištima.