Kosovo
0

Otvoren novi koridor za šverc robe

FENA
Rugovska klisura
Rugovska klisura
Razni kriminalci i grupe kriminalaca po selima Rugovske klisure (područje Peći prema Crnoj Gori) otvorili su novi koridor za krijumčarenje robe iz Crne Gore prema Kosovu i obrnuto, piše u utorak prištinska štampa.

Do otvaranja novog koridora došlo je pošto su dosadašnji švercerski putevi kroz šumu po selima oko Peći, kao što su Jablanica i Radavce kao i nekih sela u okolini Istoka uz samu granicu s Crnom Gorom, zatvoreni za krijumčarenje iz Mitrovice i Crne Gore.

  • Sada, pošto smo zatvorili postojeće koridore za krijumčarenje, posljednjih nedjelja vidno se pojačala ova aktivnost u dijelu Rugovske klisure, gdje smo do sada imali nekoliko slučajeva konfiskovanja krijumčarenog mesa i kafe kao i hapšenje osoba koje su prenosile tu robu za tržište na Kosovu i u Crnoj Gori, izjavio je portparol regionalne policije Peći Avni Gjevukaj.

Krijumčarenje razne robe u ovom šumskom predijelu odvija se preko Čakora, Boge, Hadžaja kao i preko nekoliko rugovskih sela koja se prostiru na graničnom pojasu s Crnom Gorom. Aktivnosti pećke i pogranične policije skoncentrisane su uglavnom na glavni put Peć - Kućište, dok se ne otkriju putevi krijumčarenja kroz šumu, pošto se svi ti kao i ostali koridori uključuju na ovaj magistralni put.

Sumnja se da se transport krijumčarene robe preko šuma vrši od strane lokalnog stanovništva i to pomoću stoke sve do vozila koja ih čekaju.

Policija ne isključuje mogućnost da iza ovih aktivnosti stoje isti kriminalci ili kriminalne grupe, koji su krijumčarili kroz koridore koje je policija zatvorila, i oni sada nastoje da otvore nove skrivene puteve u Rugovskoj klisuri, prenosi Tanjug.