MUP Srbije
0

Osuđenom narkodileru blokirana imovina u Srbiji i Crnoj Gori

FENA
Beograd
Beograd
Viši sudovi u Beogradu i Podgorici blokirali su nekretnine u Srbiji i Crnoj Gori u vlasništvu Dražena Đokića, pravosnažno osuđenog u Republici Srpskoj na kaznu zatvora od osam godina i šest mjeseci za krivično djelo organizirani kriminal, a u vezi s krivičnim djelima neovlaštena proizvodnja i promet droga.

Tržišna vrijednost zamrznute imovine u Đokićevom vlasništvu je 460.000 KM, a očekuje se i određivenje mjere trajnog oduzimanja.

Odjeljenje za finansijske istrage i otkrivanje imovine stečene izvršenjem krivičnog djela Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske provelo je finansijsku istragu protiv Đokića i drugih, kojom je utvrđeno da je stekao imovinu koja nije u srazmjeri s prijavljenim prihodima iz legalnog poslovanja u iznosu od 327.026,58 KM.

Na osnovu izvještaja o finansijskoj istrazi Odjeljenja za finansijske istrage MUPRS-a, Specijalno tužilaštvo RS-a podnijelo je Vrhovnom državnom tužilaštvu Republike Crne Gore i Tužilaštvu za organizovani kriminal Republike Srbije molbe za pružanje pravne pomoći, na osnovu kojih je blokirana Đokićeva imovina, potvrđeno je iz MUPRS-a.

Viši sud u Podgorici donio je rješenje kojim se određuje zamrzavanje imovine, odnosno zabrana otuđenja i opterećenja stana u Đokićevom vlasništvu, površine 50,28 m2.

Također, Viši sud u Beogradu donio je rješenja kojim se određuje zamrzavanje imovine, odnosno zabrana otuđenja i opterećenja stana u vlasništvu Dražena Đokića, površine 90,36 m2 i stambenog prostora-apartmana u njegovom vlasništvu, površine 26,72m2.

Dražen Đokić (46) iz Brčkog uhapšen je u policijskoj akciji pod nazivom "Gradina 3", a u julu prošle godine pravosnažno je osuđen na osam i po godina zatvora zbog organiziranog kriminala i preprodaje droge.

U presudi se navodi da se Dražen Đokić i David Maslić terete da su od početka aprila do početka novembra 2009. organizirali i rukovodili zločinačkim udruženjem koje se bavilo preprodajom kokaina, heroina i skanka na teritoriji RS-a i FBiH.

Đokić je u banjalučkom Okružnom sudu osuđen 11. jula prošle godine zajedno s Davidom Maslićem, Nenadom Kršićem, Nihadom Hoyićem i Zoranom Živkovićem. Ova grupa narkodilera je dobila ukupno 26 godina zatvora zbog organizovane preprodaje droge.

U presudi se navodi da su drogu prodavali na području Doboja, Banje Luke, Dervente, Laktaša, Prnjavora, Broda, Modriče, Lukavca, Gračanice, Gradačca, Doboj-Istoka, Usore, Tešnja i Zavidovića.