Borut Pahor
0

'Osjećam se sigurnim, to je izoliran slučaj'

FENA
Foto: AP
Foto: AP
Slovenski premijer Borut Pahor izjavio je u subotu poslijepodne da se ne osjeća ugroženim, komentirajući uhićenje osobe koja je po informacijama slovenske policije namjeravala izvesti atentat na njega ručnim bombama.

Ne osjećam se ugroženim, to je bio izoliran slučaj, rekao je Pahor novinarima na Rogli, gdje se održava sastanak njegove stranke, slovenskih Socijalnih demokrata (SD).

Pahor je u izjavi rekao da ga je policija pravodobno obavijestila o uhićenju 59-godišnjeg hrvatskog državljanina koji je putovao vozom prema Ljubljani i kod kojega je otkrila pet ručnih bombi.

Pahor je dodao da se osjeća sigurnim i kako je uvjeren da su sigurni i slovenski turisti koji ljetuju u Hrvatskoj, a predložio je da se nagradi granični policajac koji je spriječio aktiviranje jedne od bombi koje su nađene kod osumnjičenika za kojega slovenski mediji navode da je demobilisani hrvatski branitelj obolio od PTSP-a.

Pahor je potvrdio da ga je telefonom nazvala i hrvatska premijerka Jadranka Kosor, prenosi Hina, koja je danas osudila svaki ekstremizam i prijetnje nasiljem.