Regija
0

Optuženi za smrt Pukanića u Srbiji pušten iz zatvora

FENA
Ivo Pukanić
Ivo Pukanić
Milenko Kuzmanović, jedan od trojice protiv kojih se u Beogradu vodi sudski postupak za ubistvo suvlasnika hrvatskog sedmičnjaka "Nacional" Ive Pukanića i njegova saradnika Nike Franjića, pušten je iz pritvora, potvrdila je u ponedjeljak glasnogovrnica uprave za izvršenje kaznenih sankcija srbijanskog ministarstva pravosuđa Zorana Vučićević.

Osim što je potvrdila da je Kuzmanović pušten braniti se sa slobode, Vučićević je objasnila kako ne može reći ništa o detaljima vezanim uz njegovo oslobađanje iz pritvora.

Pretpostavlja se da je sudsko vijeće posebnog odjela višeg suda u Beogradu dopustilo Kuzmanoviću braniti sa slobode nakon što je upisana hipoteka na nekretninu koju je on u nekoliko posljednjih ročišta, tražeći puštanje iz pritvora, ponudio kao jamstvo.

Milenka Kuzmanovića, skupa sa Sretenom Jocićem i Željko Milovanovićem, u Srbiji se tereti za kaznena djela zločinačkog udruživanja i teškog ubistva.

Optuženi su da su za novčanu nagradu, ne manju od 1,5 miliona eura, nakon dužeg praćenja Pukanića u oktobru 2008. pripremili eksplozivnu napravu kojom su ubijeni Pukanić i Franjić.

Sudski postupak protiv njih trojice, kao beogradskog djela skupine optužene u Beogradu i u Zagrebu za ubojstvo Pukanića i Franjića, započeo je 20. aprila 2010. godine.

Kuzmanović je u pritvoru beogradskog Okružnog zatvora boravio od kako je uhapšen krajem maja 2009. godine.