Slučaj Pukanić
0

Optuženi Mafalani znao za pripremu atentata

FENA
Trećeoptuženi za ubojstvo novinara Ive Pukanića Amir Mafalani danas je na zagrebačkom Županijskom sudu izjavio da je od ljudi, čija imena zbog straha ne želi otkriti, prije atentata na suvlasnika Nacionala čuo da se "nekoga negdje treba ubiti".

To sam čuo od ljudi koji su zaprijetili da će me ubiti pa ih ne želim otkriti, kazao je Mafalani dopunjujući svoju odbranu, nakon što je grupu navodnih atentatora na Pukanića USKOK optužio i za planiranje ubistva Hrvoja i Novice Petrača.

Mafalani tvrdi da su mu šutnju o svemu što zna preporučili i policajci koji su mu na dan hapšenja rekli da bi ga, ako iznese svoja saznanja, krunski svjedok u ovom slučaju Tomislav Marjanović mogao teretiti za ubistvo Davora Zečevića i Marka Sliška, ali i za bacanje bombe na kuću bivšeg političara Ivića Pašalića.

Mafalani je u obrani po prvi puta ispričao i da je navodne pripadnike zločinačke grupe Željka Milovanovića i Bojana Gudurića upoznao u stanu prvooptuženog Roberta Matanića.

Matanić je tada Milovanovića, kojemu se za isti zločin sudi u Beogradu, opisao kao vrlo opasnog čovjeka. S Gudurićem, međutim, nije imao problema, a u Zagrebu su ga, kaže, najviše zanimala mjesta za izlazak.

Nakon što dovrši tzv. slobodni iskaz Mafalani će odgovarati na pitanja odbrane i tužiteljstva.

Sudsko vijeće na početku današnje rasprave odbilo je većinu dokaznih prijedloga odbrane pa se neće ispitati navodni organizator zločinačke grupe Sreten Jocić, Vladimir Zagorec i Stanko Subotić Cane.