Hrvatska
0

Opsežna istraga eksplozije na šibenskoj obali

FENA
Foto: Cropix
Foto: Cropix
Policija provodi intenzivnu kriminalističku istragu u kojoj je ispitano 115 osoba kako bi otkrila okolnosti eksplozije što se dogodila jutros oko 8 sati na Obali dr. Franje Tuđmana u Šibeniku pod automobilom šibenskih registracijskih oznaka kojim je upravljao 34-godišnji Šibenčanin, priopćeno je iz šibensko-kninske Policijske uprave.

U eksploziji je teže ozlijeđen hrvatski državljanin, a lakše su ozlijeđena dva austrijska državljanina, te je nanesena materijalna šteta na dvama automobilima, dvama motociklima i jednoj jahti.

"Kriminalistička obrada je usmjerena na osobe koje su imale cilj i motiv ugroziti život vozača, s obzirom na poslove zaštitara koje obavlja i moguće sukobe u djelokrugu rada", navodi se u policijskom priopćenju.

Iako policija ne navodi identitet vozača automobila pod kojim se dogodila eksplozija, mediji su objavili da je riječ o 34-godišnjem pripadniku zaštitarske tvrtke "Šibenik security", koja je jučer osiguravala održavanje sjednice Skupštine Šibensko-kninske županije.

Budući da na tu sjednicu već dva dana pokušava ući primoštenski načelnik Stipe Petrina, koji se ne želi odreći svog mandata u skupštini iako je vijećničko mjesto nespojivo s dužnosti općinskog načelnika, Petrina je rekao kako očekuje da će i njega pozvati na obavijesni razgovor.

"Dosada me nisu pozvali na obavijesni razgovor", rekao je Petrina, odbacivši svaku povezanost s eksplozijom na šibenskoj obali, kao i mogućnost da je za to odgovoran netko njemu blizak.

Policija je dosada obavila cijeli niz obavijesnih razgovora, a također su uzete snimke kamera, sadržaji kojih se pregledavaju.

Dovršenim očevidom na osobnom automobilu utvrđeno je da je vozilo oštećeno eksplozijom dok je bilo u pokretu, a zbog vještačenja za sada nije identificirana eksplozivna naprava, navodi se u policijskom priopćenju.

Neslužbeno se doznaje da je pod automobil bila postavljena ručna bomba M75.