Crna Gora
0

Opozicija Đukanoviću: "Podnesi ostavku!"

Sarajevo-x.com
Crnogorska opozicija ocijenila je da bi premijer Milo Đukanović trebalo da se odrekne imuniteta i ode u Bari, ali i da se odrekne državne funkcije sve dok se ne utvrdi da li će istraga italijanskih tužitelja rezultirati optužnicom.

Prema pisanju crnogorskog "Dana", poslanik Nove srpske demokratije Budimir Aleksić saopštio je da je Đukanović davno morao da bez imuniteta ode u Bari i suoči se sa optužbama italijanskih istražitelja.

Aleksić smatra da bi sada bilo logično i poželjno da se Đukanović sa optužbama u Bariju suoči bez imuniteta.

"To bi bio potez jednog odgovornog političkog lidera, ali on to nikada neće uraditi. Đukanović je, koliko god iz Barija optuživan za kriminal, po mom mišljenju više kriv Crnoj Gori, zbog svih ovih godina na njenom čelu, i svega što se u tom periodu desilo", kaže Aleksić.

I poslanik Pokreta za promjene Kočo Pavlović, smatra da bi premijer Crne Gore trebao da ispuni obećanje i podnese ostavku, ali prema njegovoj procjeni, Đukanović to neće učiniti.

Pavlović kaže da je današnja situacija drugačija od one prije četiri-pet godina i ne pokazuje nikakvu tendenciju smirivanja, već naprotiv, svakodnevno se uvećava, kao lavina.

"Iz nedjelju u nedjelju, na sudskim procesima u okruženju i u globalnim policijskim akcijama, dograđuje se slika o kriminalnoj prirodi mreže na čijem se vrhu on nalazi. Čini se da i premijer to shvata, da uviđa da se stanje pogoršava, i da zbog toga sve češće gubi kontrolu", rekao je Pavlović.