Regija
0

Općenarodno veselje u Makedoniji zbog dolaska Boškoskog

FENA
Foto: Reuters
Foto: Reuters
Bivši makedonski ministar unutarnjih poslova Ljube Boškoski, kojeg je u četvrtak Haški sud oslobodio odgovornosti za zločine počinjene nad albanskim civilima u Makedoniji 2001. godine, doputovao je u petak poslijepodne iz Haaga u Skoplje gdje mu je priređen svečani doček, javili su makedonski mediji.

Boškoskog su u zračnoj luci "Aleksandar Veliki" dočekali makedonski dužnosnici na čelu s premijerom Nikolom Gruevskim i oko dvije tisuće građana od kojih su mnogi bili odjeveni u crvene majice s likom Boškoskog, a tamo se našao i puhački orkestar.

Boškoski je sletio vladinim zrakoplovom u pratnji supruge Violete i troje djece, a u trenutku slijetanja oglasilo se oko dvije tisuće crkvenih zvona širom zemlje.

Program dočeka uključio je i organiziranu proslavu na središnjem skopskom trgu u večernjim satima s programom domoljubnih pjesama.

Boškoski je u pritvoru Haškog suda proveo tri godine. On je i makedonski i hrvatski državljanin i do odlaska u Haag 2005. bio je u pritvoru Županijskog suda u Puli temeljem drugog slučaja koji se protiv njega tada vodio u Makedoniji.