Regija
0

Oluja Teodor u Zagrebu čupala stabla, urušena zgrada, vjetar dizao krovove

Klix.ba
(Foto: Index.hr)
Snažna oluja nazvana Teodor, koja je zahvatila Hrvatsku, u Zagrebu je čupala drveće, podizala krovove sa zgrada i škola, a policija i vatrogasci su primili više od hiljadu poziva građana, piše Index.hr.

Jak vjetar je pokidao dio limenog krova sa zgrade OŠ "Ivan Goran Kovačić" i 18. gimnazije. Učenici koji su u tom trenutku bili na nastavi nisu povrijeđeni. Saobraćaj u Zagrebu je otežan jer su na pojedine saobraćajnice pala stabla, a na nekim linijama je obustavljen tramvajski saobraćaj zbog oštećenja električne mreže. Prekinute su i neke autobuske linije, dok su druge preusmjerene.

Stara zgrada Paromlina se također djelomično urušila, a zagrebačka policija je osigurala njenu okolinu. Radi se o zgradi koja se i ranija urušavala. Zbog posljedica oluje se 52 građana javilo u zagrebačku Hitnu službu. Jaki vjetrovi su doveli do padova na stepeništima i ulicama.

Gradonačelnik Zagreba Milan Bandić je izrazio nadu da više neće biti povrijeđenih. Najavio je mogućnost otvaranja javnih garaža u koje bi gražani mogli skloniti svoje automobile. Elemenata za proglašenje elementarne nepogode zasad nema, a štetu će snositi osiguravajuća društva.

U oluji je smrtno stradao muškarac iz Varaždina, a povijeđenih je u Rijeci bilo oko 20..

Hrvatski mediji javljaju da se očekuje smirivanje oluje Teodor.