Regija
11

Okončana drama u Hrvatskoj: Naoružani bjegunac iz zatvora se predao policiji

Klix.ba
Predaja Ivana Makijenka (Foto: PIXSELL)
Predaja Ivana Makijenka (Foto: PIXSELL)
Na širem području Vodica danas popodne odvijala se prava drama nakon što je 22-godišnji bjegunac iz zatvora u Zadru Ivan Makijenko probio policijsku blokadu. On se oko 19 sati predao policiji i to nakon višesatnih pregovaranja.

Kako prenose hrvatski mediji, Makijenko je još u četvrtak pobjegao iz zatvora u Zadru udarivši sudskog policajca i skočivši kroz prozor Opće bolnice u koju je doveden na pregled.

Policija je s "dugim cijevima" na ulazu u Vodice iz pravca Šibenika bila već od 16:35 sati nakon dojave da se Makijenko odlučio predati.

Neslužbeno, on je ukradenim automobilom Renault Kangoou probio policijsku blokadu u Njivicama, ali ga je dočekala druga u Vodicama. Sa sobom je imao pištolj.

U automobilu je nekoliko sati pregovarao s policijom, a potom je situacija razriješena njegovim hapšenjem. Još uvijek nije poznato šta je zahtijevao od policije.

Makijenko je osuđen na dvije i po godine zatvora nakon što je uhapšen u Osijeku zbog razbojništva. Naoružani pištoljem i nožem, Makijenko i 23-godišnji Slobodan Glujić opljačkali su market iz kojeg su ukrali 2.500 kuna (oko 330 eura) i devet kutija cigareta.