Regija
0

Obračun u Novom Sadu: Ranjeni Nebojša T. životno ugrožen

SRNA
Nebojša T. (52) iz Bačke Palanke, koji je teško ranjen u sinoćnjoj pucnjavi u bašti novosadske picerije "Aleksandar" u Novom Sadu, i dalje je životno ugrožen, rekla je Srni portparol Kliničkog centra Vojvodine Jelena Jurišin. Ona je potvrdila da je Nebojša T. primljen sinoć s prostrelnom ranom na glavi i da se poslije operativnog zahvata nalazi na intenzivnoj njezi u Urgentnom centru Kliničkog centra Vojvodine (UC KCV). "Operacija je trajala dva i po sata, nakon čega je Nebojša T. smešten u intenzivnu jedinicu UC-a. Pod stalnim je nadzorom lekara, ali je i dalje u životnoj opasnosti", navela je Jurišin.

Nebojša T. je ranjen sinoć oko 18:30 sati - kada je na njega iz automatskog oružja nepoznato lice sasulo rafal - dok je sjedio u bašti novosadske picerije "Aleksandar", na uglu ulica Kolo srpskih sestara i Miše Dimitrijevića.

Policija je odmah poslije pucnjave počela intenzivnu potragu za napadačem ili više njih, a više detalja o ovom događaju očekuje se tokom dana, kada bi se zvaničnim saopštenjem trebalo da oglasi novosadska policija.

Kako prenose lokalni mediji, pozivajući se na nezvanična saznanja, napadač je pobjegao prema  Medicinskoj školi i obližnjem groblju, gdje ga je čekao auto kojim se odvezao u nepoznatom pravcu.

Prema riječima očevidaca, dok je Nebojša T. sa društvom sjedio za stolom u bašti picerije, mladić obučen u crnu trenerku ispalio je rafal, a - iako je u piceriji bilo još ljudi - niko drugi nije pogođen.

    	Mediji prenose da je Nebojša T., koga nazivaju i Žabac, u Novom Sadu poznat po tome što vozi veoma skupe automobile i oldtajmere.