Metak u prsa
0

UZNEMIRUJUĆI VIDEO / Objavljen snimak egzekucije bivšeg boksera Saše Pejanovića

Sarajevo-x.com
U Crnoj Gori se digla buka nakon što je objavljen snimak egzekucije bivšeg boksera i policajca Saše Pejanovića (37). Snimak je objavljen na YouTubeu i na TV stanicama, a optuženi za ove zločine je policajac Zoran Bulatović (41).

Snimak koji su načinile kamere za videonadzor se pojavio pred suđenje Bulatoviću, koje počinje 7. novembra.

Ubistvo se dogodilo 30. maja ove godine u Podgorici ispred jednog ugostiteljskog objekta, a Bulatović je odmah uhapšen. Prema pisanju lokalnih medija, Bulatović i Pejanović su i ranije često dolazili u sukob, a bili su i komšije.

Na snimku se vidi kako Bulatović prilazi Pejanoviću, a potom počinje prepirka između njih dvojice. Potom je Bulatović izvadio pištolj, ali Pejanović se nije povukao. Kada ga je Bulatović pljunuo, Pejanović je uzvratio i krenuo prema njemu, ali je Bulatović tada ispalio metak, nakon čega je Pejanović pao na zemlju.

Inače, Pejanović je javnosti postao poznat kada je uhapšen zbog nereda na demonstracijama protiv priznanja nezavisnosti Kosova u oktobru 2008. godine.

Nakon 20-ak dana od demonstracija Pejanović se sam predao policiji koja ga je pretukla. Od tada je, po privatnoj tužbi Pejanovića, pokrenut proces protiv policajaca koji su osumnjičeni za njegovo maltretiranje i prebijanje.

Pejanović je bio bivši bokserski reprezentativac i do 2006. godine policajac, dok nije dobio otkaz jer je navodno u kasinu hotela Crna Gora fizički napao zaposlenika.