Regija
1

Obamin polubrat u Skoplju primio nagradu za mir, dolazi i u BiH

Anadolija
Malik Obama, polubrat američkog predsjednika Baracka Obame, stigao je u glavni grad Makedonije, Skoplje, gdje je danas primio Nagradu za mir u ime fondacije "The Barack H. Obama", na čijem se čelu nalazi, javlja dopisnik agencije Anadolija.
Foto: Anadolija
Foto: Anadolija

Abon’go Malik Obama primio je nagradu koju dodjeljuje Klub mira na Balkanu kao znak zahvalnosti za aktivnosti koje ta fondacija provodi u cilju promocije mira u svijetu, a posebno na Balkanu.

Ceremoniji dodjele nagrade Maliku Obami prisustvovao je veliki broj uglednih ličnosti iz javnog života Makedonije uključujući i načelnika općine Gostivar Nevzata Beyta.

Na čelu organizacije Klub mira na Balkanu trenutno se nalazi predstavnik Bosne i Hercegovine Osmo Vatreš koji je Obaminom polubratu uručio priznanje.

Foto: Anadolija
Foto: Anadolija

Predstavnici Kluba mira na Balkanu će sa Obaminim polubratom narednih dana posjetiti i druge balkanske zemlje, uključujući BiH, ali i Tursku.

Malik Obama je nakon primanja nagrade prisutnima kazao da je i njegov otac tokom cijelog života radio za mir i pomirenje u svijetu.

Istakao je da se njegov otac zalagao kako bi povećao standard života stanovnicima Kenije naglasivši da je udruženje "The Barack H. Obama" osnovano kako bi ciljevi njegovog i oca Baracka Obame bili ostvareni.

Također, Obamin brat je danas posjetio i sva važnija historijska mjesta u Skoplju.