Regija
0

Novosadska policija otkrila napadača s kosom

FENA
Novosadska policija rasvijetlila je okrutni obračun kosom i malom sjekirom u kojem je teško povrijeđen jedan srednjoškolac, te privela sedamnaestogodišnjeg mladića iz Sremske Kamenice, prenijeli su u srijedu vojvođanski mediji.

On se sumnjiči da je hladnim oružjem nanio teške tjelesne povrede šesnaestogodišnjem Novosađaninu, koji mu je neposredno prije toga nanio lake tjelesne povrede tom istom kosom.

Epilog je to krvavog obračuna petorice mladića ispred Građevinske škole, koji je zgrozio Novosađane, ali i cjelokupnu vojvođansku javnost.

Pored glavnoosumnjičenog, policija je zbog nasilničkog ponašanja i prema drugom šesnaestogodišnjem mladiću privela i N.T. (19) i S.P. (19), također iz Sremske Kamenice.

Zbog učestalih tuča, krvavih napada i pljački u Novom Sadu, u kojima sudjeluju sve češće maloljetnici, u centru grada izvedena je akcija protiv nasilja i kriminala pod nazivom "Padni mrtav" (Drop Dead).

Građani, koji su se okupili na glavnom gradskom Trgu slobode, simbolično su “pali mrtvi” u tačno 17 sati čime su na simboličan način željeli poručiti da se više ne osjećaju sigurno u tom gradu.

Jedna od sudionica u akciji, kako je prenijela agencija Beta, kazala je da je za akciju čula preko Facebooka, te da je došla da bi skrenula pažnju javnosti da je situacija u Novom Sadu kritična već mjesecima unazad, ali da joj se čini da to niko ne shvata ozbiljno.

Za sedam dana u Novom Sadu se dogodilo nekoliko teških incidenata koje su zbog obijesti ili pljačke izvele grupe maloljetnika, koji se povezuju s navijačkim organizacijama.