Regija
0

Novinar Tufik Softić: Policija ima informaciju ko je naručio napad na mene

Anadolija
Foto: Anadolija
Foto: Anadolija
Novinar crnogorskog dnevnog lista "Vijesti" Tufik Softić kazao je u izjavi za Anadoliju da je informaciju o hapšenju osumnjičenih za napad njega iz 2007. godine dobio prije deset dana.

Podsjećamo, crnogorska policija uhapsila je sinoć Berance Vladimira Labudovića i Ivana Asanović u Budvi, zbog osnovane sumnje da su 2007. godine pokušali da ubiju novinara Tufika Softića.

Softić je saopštio da ne poznaje ljude koji su osumnjičeni za njegovo prebijanje, ali vjeruje da policija zna ko je nalogodavac.

"Ne poznajem ljude koji su osumnjičeni, a mislim da policija ima informacije i ko je nalogodava. Prije deset dana sam imao informaciju da će doći do ovakve akcije. Ono što sam saznao jeste da se u Beranama prije nekih 15 dana pojavio svjedok koji je ispričao šta se desilo 2007. godine. Na osnovu toga je uslijedila ova policijska akcija. Zato očekujem da se državni organi, prije svih policija neće igrati sa ovakvim stvarima", kazao je za Softić.

Nakon što je policija rano jutros uhapsila osumnjičene Labudovića i Asanovića, oni su nakon saslušanja pušteni da se brane sa slobode.

"Iznenadila me informacija da su osumnjičeni odmah nakon saslušanja pušteni na slobodu. Ne bih da se miješam u taj dio posla, to je posao istrage, samo ponavljam da se nadam da se državni organi neće poigravati s mojim slučajem", kazao je Softić koji je prije pet mjeseci dobio policijsku pratnju, jer je MUP procijenio da mu je sigurnost ugrožena.

"Meni je pratnja dodijeljena prije pet mjeseci. Mogu reći da se sada sjećam bezbjedno", rekao je Softić za AA.