Regija
0

Novi vodni val iz Slovenije u četvrtak stiže u Hrvatsku

FENA
Foto: Anadolija
Foto: Anadolija
Novi vodni val iz Slovenije očekuje se u četvrtak i u Hrvatsku bi trebao ući oko 14 sati, a kroz Zagreb bi trebao proći istoga dana u večernjim satima, da bi u petak ujutro prolazio nizvodno od Zagreba, izvijestio je Stožer zaštite i spašavanja Zagrebačke županije.

Nakon popodnevne sjednice Stožer je saopćio kako je situacija i dalje najkritičnija u Čičkoj Poljani jer je Odransko polje u zadnjih šest sati naraslo 12 centimetara. Veliki problem predstavlja i vodni val koji se stvara na Kupi, koji će u četvrtak ponovno utjecati na rast vodostaja Odre, što će se opet odraziti na područje Čičke Poljane i Orla.

U prilog ne ide ni vremenska prognoza prema kojoj se na velikogoričkom području u četvrtak prijepodne očekuju nove padavine.

Trenutni vodostaj u Rugvici je 816 centimetara, a maksimum koji se očekuje je 830 centimetara (plus/minus 35 centimetara). Vodni val putuje prema Dubrovčaku, tamo je trenutni vodostaj 802 centimetra, a maksimum koji se očekuje i dalje je 825 centimetara. Maksimalni vodostaj u Rugvici je zabilježen 2010. od 978 centimetara, a u Dubrovčaku 872 centimetra.

Ekipe Hrvatskih voda i vatrogasaca stalno su na terenu, a 300 vojnika koji su od jutros na Plesu i dalje su u pripravnosti.