Zadobio teške povrede
1

Novi Sad: Osuđenik pokušao skočiti kroz prozor sudnice

SRNA
Palata pravde Novi Sad
Palata pravde Novi Sad
Siniša Ž. (36), pokušao je da skoči kroz zatvoreni prozor sudnice na drugom spratu Višeg suda u Novom Sadu, kad je čuo odluku sudije Svetimira Popovića da odbije zahtjev njegove odbrane za ukidanje pritvora.

Portparol Okružnog suda Svetlana Tomić Jokić navela je u saopćenju da je Siniša Ž. pokušao da skoči kroz prozor sudnice, gdje mu se sudi za krivično djelo iznude, jučer u 15.30 sati.

Kad je čuo odluku sudije da ga ne pusti iz pritvora, on je naglo ustao iz stolice i pojurio ka prozoru sudnice, potom razbio debelo staklo u namjeri da skoči na ulicu.

Dramu u sudu spriječilo je sudsko obezbjeđenje, koje je Sinišu uhvatilo za noge, mada je on glavom i gornjim dijelom tijela već bio napolju.

On je odmah sav u krvi, od povreda nastalih brojnim posjekotinama prebačen vozilom Hitne medicinske pomoći u novosadski Klinički centar (KC), gdje mu je ukazana ljekarska pomoć.

Portparol KC Jelena Jurišin kaže da su povrede Siniše Ž. teške, ali ne i opasne za život, te da je iz prventvnih razloga ipak zadržan na liječenju u toj zdravstvenoj ustanovi.

Istraga koja je počela odmah po nemilom događaju trebalo bi da utvrdi da li je namjera Siniše Ž. bila da skokom iz sudnice oduzme sebi život ili pak da pobjegne, kad je čuo odluku sudije da mu pritvor ne bude ukinut.