Regija
2

Novi Sad: Majstori pljačkali kuće i stanove poslije izvršenih popravki

SRNA
Nadležni novosadski sudija za prethodni postupak odredio je pritvor do 30 dana I. M. (33) i P. D. (34), jer su kao serviseri vodovodnih instalacija, poslije intervencija, pljačkali kuće i stanove na području Petrovaradina i Sremske Kamenice, saopštila je novosadska Policijska uprava.

Na teret "majstorima" stavljaju se počinjene dvije teške krađe i jedan pokušaj teške krađe na području novosadskih naselja Sremske Kamenice i Petrovaradina.

Tako I. M. terete da je ukrao televizor i konzolu iz stana u kome je sanirao kvar, zloupotrebljavajući ključeve od stana, koje mu je na povjerenje dao vlasnik.

Ukradene predmete I.M. dao je P. D. koji ih je potom prodao zasad nepoznatim kupcima.

I. M. je osumnjičen i za krađu novca iz kuće u Sremskoj Kamenici u koju je, takođe, došao kao serviser aparata za prečišćavanje vode.

Postoji osnovana sumnja, da su njih dvojica u Sremskoj Kamenici pokušali da ukradu filtere za prečišćavanje vode iz jedne kuće čiji vlasnik boravi u inostranstvu.

Namjeru dva lopova da ukradu filtere spriječio je alarm, a nedugo poslije neuspjele krađe uhapsila ih je novosadska policija.