Kosovo
0

Novi bombaški napad u Kosovskoj Mitrovici

FENA
Nepoznate osobe bacile su u u petak rano ujutru eksplozivnu napravu, najvjerovatnije ručnu bombu u naselju Bošnjačka Mahala u sjevernom dijelu Kosovske Mitrovice, povrijeđenih nije bilo ali je pričinjena materijalna šteta.

Regionalni portparol Kosovske policijske službe Besim Hoti izjavio je Tanjugu da je eksplozivna naprava aktivirana jutros oko 5.30 sati u ulici Luja Braja u sjevernom dijelu Kosovske Mitrovice.

Eksplozivna naprava, najvjerovatnije bomba, bačena je na garažu čiji je vlasnik kosovski Srbin Nebojša Dimitrijević, a tom prilikom oštećeno je i putničko vozilo "BMW" koje se nalazilo u garaži.

  • U ovoj eksploziji pričinjena je znatna materijalna šteta i na okolnim zgradama, dodao je Hoti ističući da policija traga za počiniocima.

Naselje Bošnjačka Mahala je jedono od nekoliko miješovitih naselja u sjevernom djelu Mitrovice u kojima pored Srba žive Albanci i pripadnici drugih nacionalnih zajednica.

U ovom naselju najozbiljniji incident dogodio se ljetos kada je takođe u eksploziji bombe ubijen ljekar Mesud Džeković i više osoba zadobilo povrede.