Regija
4

Nišlije protestovale protiv nasilja nakon brutalnog ubistva studenta

SRNA
Foto: Twitter
Foto: Twitter
Nekoliko hiljada Nišlija protestvovalo je danas u centru grada zbog nasilja, a direktan povod je ubistvo 22-godišnjeg studenta medicine Vuka Stoiljkovića, koji je brutalno ubijen u ponedjeljak, 10. februara, u niškom parku Sveti Sava.

Na skupu su članovi Debatnog kluba Gimnazije "Svetozar Marković", gdje kao profesor radi majka ubijenog studenta, poručili da se nasilje mora zaustaviti i da se krene u obračun sa uzrocima nasilja kako u Nišu, tako i u cijeloj Srbiji.

Tokom protesta centar grada bio je blokiran, a okupljeni su na skupa na Trgu kralja Milana krenuli u protestnu šetnju do Gradske kuće, suda i policije.

Učesnici protesta nosili su transparente na kojima je pisalo "Marijo, majko Božija, da li vidiš šta rade sa tvojom decom?" i "Savest, svest, moral".

Protestno okupljanje organizovano je putem Facebook stranike "Budimo Vukove oči i uši. Neka ti je večna slava. Vuk Stoiljković 1992-2014".

Policija je za ubistvo studenta osumnjičila Dimitrija S. kome je zbog težine krivičnog djela i mogućnosti da utiče na svjedoke sudija Višeg suda u Nišu odredio pritvor.

Policija je saopštila da je Dimitrije S. (20) osumnjičen da je u ponedjeljak oko 20.00 časova na Bulevaru Nemanjića nožem, pod još nerazjašnjenim okolnostima, na brutalan način, ubio Vuka Stoiljkovića.