Ivan Bogdanov
0

"Nisam uzeo novac i ne znam te mafijaše, to je glupost"

Sarajevo-x.com
Ivan Bogdanov (Foto: AP)
Ivan Bogdanov (Foto: AP)
Ivan Bogdanov, navijač "Crvene zvezde" i glavni osumnjičeni za nerede u Genovi, poručio je iz zatvora, preko advokata Gianfranca Pagana za "Novosti", da ne poznaje nikakve mafijaše i da je bolje da mu sude u Italiji.

"Nisam uzeo nikakav novac za ono što sam uradio na stadionu 'Luigi Ferraris'. Pogotovo ne od nekih mafijaša, narkobosova, kako se nagađa", kazao je on.

Bogdanov je istakao da ne poznaje nikoga s kim ga dovode u vezu i da se nikada s tim ljudima nije ni sreo.

"Da su mi platili 200.000 eura, mislite li da bih putovao autobusom i spavao u neuglednom hotelu s jednom zvjezdicom?", upitao je Bogdanov.

Glavni osumnjičeni za nerede nalazi se u Italiji u zatvoru. Njegove stavove novinarima je prenio advokat Pagana.

"Ja sam samo navijač 'Crvene zvezde'. Ničiji igrač i ničija marioneta. Već sam rekao zašto sam to uradio i izvinio sam se. Nisam imao pojma da će to izazvati međunarodni skandal i da će me dovoditi u vezu sa mafijašima i sumnjivim fudbalskim menadžerima. To je, ponavljam, glupost", poručio je Bogdanov preko advokata, prenosi Blic.

U zatvoru u kojem je samo jedan paviljon za muškarce, navijač "Crvene zvezde" bi mogao ostati mnogo duže. Međutim, Bogdanovu je i to draže nego deportacija u Srbiju.

"Shvatam da će nagodbe tužilaštva i odbrane doći teško. Ustvari, to je gotovo nemoguće. Mislim da ću u Italiji dobiti mnogo blažu kaznu nego u Srbiji i fer suđenje kojem ne mogu da se nadam tamo u Beogradu. Uz to, ovdje su zatvori sigurno udobniji", naglasio je Bogdanov.